turizem-benetic-pza-vinica-toncka-benetic-1x1

Ime mi je Antonija,

skrbim za domačijo, bar in vse tiste male stvari, ki jih občutite kot gostoljubje.
turizem-benetic-pza-vladimir-1x1

Jaz sem Vladimir,

brez mene rečni mlin mojih prednikov in žaga že dolgo ne bi tekla.
“Vesela bova vašega obiska na najini domačiji Turizem Benetič. Verjameva, da boste v naši čudoviti oazi, na bregu najtoplejše in najčistejše slovenske reke – Kolpe, ustvarili lepe spomine.”

Kamp Benetič ponuja vse za aktiven in sproščujoč oddih

 

Kamp Benetič sva ustvarila za vas, da preživite najlepše trenutke v čudoviti oazi naše domačije na bregu najtoplejše in najčistejše slovenske riviere reke Kolpe v idilični Vinici. Tam vas pričakujeva Antonija in Vladimir, ki s vsem srcem ustvarjava zgodbo Letnega vrta pri mlinu. 

Vsa zgodba kampa Benetič pa se je začela desetletja nazaj, ko sta Vladimirjev pradedek in prababica od graščaka gradu Vinica kupila celo dolino, ki leži pod gradom ob reki Kolpi. Po Valvasorju naj bi grad Vinica stal na pečini že pred letom 1082, kjer je bila včasih predhodna rimska utrdba. 

Tukaj, na tej bivši grajski dolini, zdaj stoji kamp Benetič, ki ga sestavljajo: stanovanjska hiša, nadstrešnica, stara hiša s skednjem, letni bar, urejeno kopališče, postajališče za avtodome, žaga in imeniten še delujoč mlin. 

Obiskovalci naše domačije Turizem Benetič najbolj cenijo gostoljubnost, čistočo, ambient in veliko prostora za gibanje.

Reka Kolpa, zgodba starega mlina in prijateljske vezi

 

Reka Kolpa po skrajnem jugovzhodnem delu Slovenije riše svojo pot in razmejuje dve državi. Ljudje na obeh straneh meje pa smo vedno znali živeli v sodelovanju in tako je še danes. Vsa ta pristnost, iskrenost, prijateljstvo pa se čuti še danes. Veseli smo, da se marsikateri gost vrača že leta nazaj v naš kamp, saj smo postali pravi prijatelji.

Reka Kolpa pa je poskrbela, da so tudi domačije ob njej lažje shajale. Tako je tudi na naši domačiji zrasel izjemen rečni mlin, ki pa je še edini delujoči valjčni mlin na reki Kolpi. Šteje že več kot 150 let in si ga je moč ogledati tudi v živo. Včasih še vedno zmeljemo kakšno žito in pripravimo domači kruh s svežo moko.

Kjer krasen jez vabi vodo na svoji mlinski kolesi, ki se še vedno vrtita.

Že res, da domačija Benetič leži na obrobju spokojnega Krajinskega parka Kolpa in v zaščitenem območju Natura 2000, a zabavnega programa, smeha in iger nikakor ne manjka. 

Ste vedeli, da je bilo to prizorišče enega največjih mednarodnih glasbenih festivalov Schengenfest? V tem čudovitem ambientu je tako uživalo že nešteto svetovno zvenečih glasbenih imen in prav vsi so bili navdušeni. Kljub temu, da festivala ni več, so v kraju še vedno na voljo športne, kulturne in glasbene vsebine.

Že slišite žuborenje reke Kolpe, vrtenje mlinskih koles, vonj po travi in rečnem produ? Si že rišete pred očmi grad, ki se pne na pečini nad kampom? Vas je že zapeljalo v tiste davne čase te izhodiščne točke dežele Kranjske?

Postajališče za avtodome

 

Postajališče za avtodome je v letu 2019 dobilo končno obliko. V ta projekt smo bili vključena cela družina in srčno smo si želeli našim gostom, ki nas obiščejo z avtodomi, ponuditi prav vse, kar potrebujejo za brezskrben postanek ali večdnevni oddih pri nas. Ker se naš kamp nahaja na jugovzhodu Bele krajine, v idiličnem obmejnem naselju, predstavlja odlično izhodiščno točko za raziskovanje tega dela Evrope.

 

Postajališče za avtodome smo zato opremili z urejenim parkiriščem in vso potrebno infrastrukturo za brezskrbno počitniško bivanje – namenjenih za prenočevanje, za krajši ali daljši čas. Poleg osnovne infrastrukture, kot so nove sanitarije, tuš s toplo vodo, priključek za elektriko, imajo naši gostje na voljo tudi wi-fi, praznjenje fekalnih voda, prostor za pomivanje posode in pranje / sušenje perila, urejeno kopališče in uporabo otroškega igrala in uporabo skupnega kamina.


Poleg kampiranja na postajališču za avtodome pa lahko najamete tudi Mlinarjevo hišo v starinskem stilu, ki ima 4 sobe (14 ležišč), veliko kuhinjo, predsobo in kopalnico.

 

Obnovljeno poslopje domačije z očarljivim starinskim ambientom nudi prijetno senco, osvežilne pijače, slastne prigrizke, sladoled in domačnost, za katero poskrbiva midva in naša ekipa. Vabljeni na naš LETNI VRT!

Želite popoln odklop in sprostitev na eni izmed najlepših točk Bele krajine – ob žuborenju naravnega jezu in mlinskega kolesa?
19SM-VAVČERJI-LOGOTIPI-PRIPRAVA-turizem-benetic
turizem-benetic-ministerstvo
turizem-benetic-podjetniski-skald
turizem-benetic-EU
Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.