“Kjer krasen jez vabi vodo na svoji mlinski kolesi, ki se še vedno vrtita.”

Avtentična Mlinarjeva hiša ob Kopi

Mlinarjeva Hiša ob Kolpi za nepozaben oddih

 

Mlinarjeva hiša ob Kolpi ponuja res pristno doživetje življenja ob Kolpi. Poleg kampiranja na postajališču za avtodome tako lahko najamete tudi Mlinarjevo hišo ob Kolpi v starinskem stilu. Hiša ima 4 sobe (14 ležišč), veliko kuhinjo, predsobo in kopalnico. Nekoč je v njej domoval mlinar z družino. To je bil Vladimirjev pradedek, ki je bil poznan mlinar in dober človek. Njega več ni, a mlin še vedno melje – je še edini delujoči valjčni mlin na reki Kolpi. Dosega tudi častitljivo starost – kar 150 let!

 

Mlinarjeva hiša ob Kolpi na domačiji Benetič predstavlja izjemno kulturno dediščino tega kraja, saj je hiša lepo ohranjena s pristnim pohištvom. V njej najdete tudi stare vezenine, masivno pohištvo, drobne predmete, ki pišejo zgodbo preteklih dni.

 

Obnovljeno poslopje Mlinarjeve hiše ob Kolpi z očarljivim starinskim ambientom nudi prijetno senco, osvežilne pijače, slastne prigrizke, sladoled in domačnost. Za slednjo še posebej poskrbiva midva in naša ekipa. Zato ni nič čudnega, da je Mlinarjeva hiša ob Kolpi idealen prostor za zaključene družbe. Od fantovščin, dekliščin, praznovanj posebnih obletnic, vikend za večjo družino ali več njih.

Gostom po predhodnem naročilu pripravimo tudi prave domače pojedine – jedi izpod peke, belokranjski jagenjček z ražnja in domači kruh iz moke iz domačega mlina. Veseli smo, da se naši gostje domov vrnejo polni lepih spominov in pohvalijo toplo domačnost.

Za rezervacijo ali več informacij pa me pokličite na 041 643 630 (Antonija).
“Si želite ogledati še edini delujoči valjčni mlin na reki Kolpi in spoznati njegovo zgodbo?”
19SM-VAVČERJI-LOGOTIPI-PRIPRAVA-turizem-benetic
turizem-benetic-ministerstvo
turizem-benetic-podjetniski-skald
turizem-benetic-EU
Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.