E-kolesa: Zelena tehnologija za zeleno Belo krajino

Izposoja e-kolesa (električnih koles) ob Kolpi

 

E-kolesa: »KOLPA E-BIKE« alternativno mobilnost ob reki Kolpi lahko preizkusite tudi v kampu Benetič, kjer je na voljo ena izmed polnilnic in električna kolesa. Izposodite si jih lahko po predhodnem dogovoru.

Več kot 50% Bele krajine spada v območje zaščitene narave, zato ni čudno, da reka Kolpa nosi naziv »Evropska destinacija odličnosti« in po novem nudi posebno aktivno doživetje naravne in kulturne dediščine, ki jo obdaja.

Kolpa E-bike (e-kolesa) je trajnostni projekt, ki je v vseh večjih krajih ob reki Kolpi vzpostavil mrežo električnega kolesarjenja.

Po novem so vse od Metlike pa do Starega trga ob Kolpi na voljo postaje s električnimi kolesi, električnimi polnilnicami za kolesa kakor tudi avtomobile ter 350 km atraktivnih e-kolesarskih poti, po katerih navigira posebna mobilna aplikacija Kolpa E-bike. Najamete jih lahko pri nas v Vinici kamp Benetič, v Adlešičih in v Starem trgu.

Električna kolesa so odlična izbira za ljubitelje narave, ki si želijo rekreativnega kolesarjenja ob občudovanju naravnih in kulturnih znamenitosti na poti. Električno kolo je primerno tudi za osebe s slabšo kondicijsko pripravljenostjo, hkrati pa omogoča veliko daljši doseg in več prevoženih poti.

Projekt Kolpa E-bike večinoma poteka na zaščitenem območju Krajinskega parka Kolpa, zato je pomembno, da je bila sprejeta okolju prijazno obliko mobilnosti z zmanjšanimi obremenitvami okolja. 

Cenik najema e-koles

Najem v sezoni: 30 € / dan

19SM-VAVČERJI-LOGOTIPI-PRIPRAVA-turizem-benetic
turizem-benetic-ministerstvo
turizem-benetic-podjetniski-skald
turizem-benetic-EU
Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.